Klass 1 i Haninge

Här kommer klass-1-banorna från Haninge idag!

Eftersom tävlingen började med hoppklass i small och medium och därefter agilityklass för alla storlekar innan large körde sina hoppklasser hade vi ritat om avstånden något till largehoppen. Vi fick se många fina lopp av duktiga hundar och deras förare.

Belöna hunden!
Som vanligt började jag med att prata med de tävlande och bad dem tänka på att ha riktigt kul med sina hundar. Tävling är tillfället då de får veta hur långt de kommit i sin träning. Hundarna kan allt som deras förare har lärt dem. Dessutom följer hundarna sina förare och agerar utifrån de signaler de får. Det betyder att hunden gör alltid rätt… och borde belönas för sin insats! För min del är det en glädje att se de förare som insett detta och är justa mot sina hundar. Tack och lov är de flesta det!!! Belöning och glädje ger glada, trygga och snabba hundar!

Så här såg banorna ut!
ho1smHaninge

ho1BsmHaninge

 

agHaninge13

 

Det märktes att många har tränat vänsterslalom med sina hundar. Det ställde till problem för ekipagen. Det var svårt för förarna att få hundarna över hindret efter slalom då de valde att vänsterhandla slalomet.

ho1LHaninge13ho1BLHaninge13

Phoebe och Lilla Vieux på äventyr!
När Kjell och jag dömde i Haninge fick Phoebe och Lilla Vieux åka till Väsby BK och tävla klass 3. Tina tävlade med Phoebe som tydligen hade synpunkter på Tinas handling… Malin tävlade med Lilla Vieux och de var riktigt nära att sätta en bra placering men en slalomingång satt käppar i hjulet för det. Här kommer Malin och Lilla Vieux lopp. Bra gjort av dem båda eftersom de inte tränat mer än en bana på träning vid ett tillfälle.

PhoebeVäsby
Stort tack till Tina och Malin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.