Rättvik nov 2012

Banorna från Rättvik november 2012 tyckte jag om… speciellt hopp-3 för small och medium.

När jag skulle rita en av banorna hade jag tänkt mig två sekvenser med två olika tema. Den ena var broms vid tunnel med skarp sväng direkt efter. Den andra var att skicka och sticka.

Ho3s+mRättviknov12För att få hunden att inte ta hinder 2 efter hinder 8 behövde föraren antingen vara vid tunnelutgången eller lägga in en broms strax innan hinder 8. Fördelen för föraren att vara kvar mellan 7 och 8 var att det gick att få en fin linje ner mot hinder 11.

Hinder nummer 14 var skick-och-stick-hindret. Eftersom de skulle hoppa hinder 14 och sen ta tunnel som var nr 15 och därefter bortre tunnelingången så gällde det att vara på plats vid nr 16.

Jag vill ändå minnas att det int bara var efter hinder 8 som diskarna kom. Några hundar hoppade inte 14 utan tog 15 direkt eftersom föraren stack.

En del förare fick problem vid hinder 11 om de hade följt med sin hund till tunnelöppningen på hinder 8. Det var svårt att lösa 9-10-11 på ett bra sätt utan att ge hunden svängsignal in i någon av de andra tunnelöppningarna.

Det fanns en risk att hunden gick ur slalom då föraren försökte hinna till tunnelutgången på 8:an vilket då resulterade i en disk när hunden sprang in i tunneln utan att vara klar med slalom. Denna bana var avsedd för small och medium. En justering jag gjorde mellan storlekarna var att medium fick lite mer utrymme mellan hinder 2 och 8. Det jag var minst nöjd med på denna bana var 4-5. Jag tyckte det blev för skarp sväng på linjen.

Av de 66 startande i small diskvalificerade sig 47 stycken, 19 gick i mål och 8 nollade. I medium startade 56 ekipage i medium, diskvalificerade sig gjorde 35 stycken och 21 stycken gick i mål och 14 ekipage nollade.

 

Agility-3 i två varianter

Jag vill minnas att jag fick i uppdrag att rita om agilitybanor till klass 3. Alltså någon annan domare hade ritat banor och jag fick i uppdrag att rita om dem. Den ena är för large och den andra för small och medium. Det blir inte alls samma sak som att gå runt och fundera på ett tema och sen rita. Nu säger jag INTE att det ena är tråkigare/roligare än det andra. Det är två helt olika sätt att göra banor på anser jag. Det kan vara svårt att rita om men resultatet kan bli bra ändå!

AgBRättvikLarge3nov12 Nov12RättvikAg3s+m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.