Oxelösund söndag

Tre lopp – två disk och ett med 5 fel blev dagens resultat! Jag är jättenöjd med både Lifa och Lilla Vieux. De är så duktiga och härliga att tävla med!

Idag skulle jag inte döma något utan bara tävla. Det kändes lite svajigt eftersom jag har ont i ett ledband som fäster på hälen. Det är ingen stor skada men det har värkt som fasen i strax över en vecka. Nu har jag fått behandling under veckan och igår gick det rätt bra att döma i alla fall. Jag har försökt att spara på foten för att kunna köra de tre loppen jag tänkt idag.

Hoppklass med Lifa och Lilla Vieux
I hoppklassen var Lifa först ut av tjejerna. Då Lifa var på väg mot rätt tunnelingång så ropar jag på henne och då styr hon självklart in i den andra tunneln… vilket var fel. Hon är så otroligt lyhörd och vet att om jag ropar är hon på väg fel… så vad ska jag säga… jo… TOPPENHUND!!! Alltså var det JAG som blev diskad… Lifa gjorde ju rätt… fniss… bästa lilla hund.

Därefter var det dags för min lilla agilityponny… som idag kändes mer som en agilitykamel… fniss. Hon satt så fint i starten och gjorde så rätt fram till slalom. Där missade hon ingången och sen gick hon ur innan sista porten. Treje gången gillt blev det. Men även här var jag den felande länken. Jag flyttade undan för att göra kil på slalom för att stödja henne vid utgången men hon klarade inte ingången då jag var så långt ifrån. Gång två gick hon ur då jag inte hjälpte henne hela vägen. Gång tre fick hon stöd hela vägen och då gick det bra men då blev det kaos därefter. Men vi redde upp två situationer och sen kom disken. Fast det var riktigt kul att se att hon läste linjen efter raka tunneln och nära nog puffade undan mig för att få ta tunneln som andra hundar sprang förbi. Hon kommer att bli bra med tiden… så fort vi blir snabbare och hinner med agilitykamel-ponnyn… vilka skutt och hopp och långa ben… Hon är härlig hon också!!!

Sista loppet var ett agilitylopp med Lifa. Banan kändes bra men sist hon tävlade slarvade hon på kontaktfälten. Denna gång var balansen OK men A-hindrets nedfart hoppade hon. 5 fel fick vi men det kändes jättebra så jag var så nöjd med att vi gick runt… trots 5 små fjuttiga fel… Bästa tjejen!!!

Finfina domarpresenter
Vi fick fina domarpresenter som sponsrades av Apropå delikatess och finess! För att jag inte skulle få lika domarpresent som i Rättvik innehöll min domarpresent en massa härliga frukter! Kan det vara Gudrun som tänkt tro… 🙂 Agilitylivet har verkligen fått mer finess med delikatessaffär på resande fot! JIPPIE!!!

Stort tack till Oxelösundsgänget!
Det är ett trevligt gäng de där Oxelösundshundentusiasterna! Det känns som en liten tävling trots att den är rätt stor. Vi dömer och/eller tävlar gärna hos er! Ni har jobbat hårt och gjort ett jättebra jobb!!!

Nu har agilitysäsongen startat på allvar!
På vägen hem konstaterade Kjell och jag att agilitysäsongen har startat upp på allvar. Det känns riktigt kul. Nu ser vi bara fram emot första turen med husvagnen… när det nu blir?

Någon som blev glad…
Så här glad blev Phoebe av att se din husse igen!
20130505-203104.jpg

20130505-203115.jpg

20130505-203124.jpg

20130505-203135.jpg

Ny vecka, nya äventyr!
Imorgon åker jag till Norrköping på tjänsteärende sen är det några dagar på kontoret innan det är ledighet igen och nya agilityäventyr. Jag hoppas på några träningstillfällen med hundarna för att försöka arbeta vidare med kontaktfälten.
Tills vi ses igen… ha ett underbart hundliv! Yvonne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.