Agilitybanor – Jönköping, Haninge, Botkyrka och Nacka

Här kommer nu lite agilitybanor från senaste tävlingarna. En del har jag ritat och dömt andra har Kjell ritat och dömt… och ibland har andra domare dömt på våra banor… Det är alltså banor från Jönköping, Haninge, Botkyrka och Nacka.

Vi var alltså i Jönköping i helgen. Det var jättetrevligt att döma där. Kul att träffa en del nya agilityentusiaster samt alla glada förare och hundar vi mer regelbundet träffar på tävlingar i våra trakter.

På lördagen var det klass 1 och där hade jag ritat båda agilitybanorna. Det är alltid lurigt med klass 1. Å ena sidan ska de passa till helt nya ekipage och å andra sidan innehålla en del handling för att vara lagom utmanande för alla. Jag dömde aldrig ag-1 A så jag vet inte säkert var problematiken var. Blir det mycket disk kan det bero på att flera tar om kontaktfält och därav disk.

Ag1a lör Jönköping

Agility-1 B dömde jag. Hinder 2 var lurigt och sträckan fram till 3. Sen var det några som missade hinder 7. Det kan hända att sjuan stod lite annorlunda i verkligheten… Hinder 9 var det några hundar som missade.

Ag1 b lör Jönköping

 

Hopp-1 a och b hade Kjell Pettersson ritat. Tyvärr hann jag nästan inte se några ekipage som tävlade hopp-1. Här är Kjells banor i alla fall.

Ho1aKP Jönköping

ho1b KP Jönköping

 

Jag hade ritat hoppbanorna till klass 2 på söndagen. Jag hade en tanke med dem och det var dels att hade ekipaget tränat bakombyten fanns det handlingsalternativ på några ställen. Dessutom var föraren tvungen att lita på hunden i vissa sekvenser och sticka för att hinna till nästa svårighet. Bakombyte alternativt blindbyte mellan 4-5 gjorde det möjligt att få till en fin sväng där. Slalomingången var lite lurig och en hund som fick tidig information om slalom i kombination med att kunna söka slalom hade en fördel. I large och small ersattes den raka tunneln med två hopphinder. Skälet var att den tunneln var så hal. Flera hundar i medium kanade runt i den… medan andra var helt oberörda. Jag valde att ta bort tunneln till de andra klasserna.

Ho2A Jönköping

 

Den intressantaste passagen på denna bana var 15-18. För att hinna till 18 och dessutom få en tight sväng behövde föraren ha en plan. Ett exempel kunde vara en Jakko… oavsett hur man gjorde var föraren tvungen att lita till att hunden tog hindret och sprang runt hindret för att ta 17. Många gjorde jättebra där men glömde att sticka. När man inte sticker så hinner man inte till nästa svårighet… dessutom ökar risken att hunden hoppar samma hinder tillbaka igen.

Ho2B Jönköping

 

Ytterligare banor från Nacka, Botkyrka och Haninge

Här är två agility-2:or från Botkyrka. Dessa två var jag rätt nöjd med. De var inte alltför svåra och de var lätta att döma. Sånt är också viktigt att tänka på.

Ag2a Botkyrka ag2b Botkyrka

 

Agility- och hopp-1 från Haninge.

 

ag1 Haninge ho1Haninge

 

Agility- och hopp-2 x 2 – Haninge.

ag2aHaninge ag2bHaninge Ho2a Haninge

Klass 1 i Nacka

Ag1 Nacka ho1a NackaHo1b Nacka

Det var alla banor för denna gång. Jag har dessutom ett gäng träningskombinationer och banor som jag kommer att lägga ut framöver!

Många agilityvårhälsningar

Yvonne

 

1 comment for “Agilitybanor – Jönköping, Haninge, Botkyrka och Nacka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.