Långhelg med Agility för hela slanten…

Det blev en intensiv helg med mycket jobb, skratt och ännu mer agility! Det har varit så kul… som vanligt i och för sig. Mycket att tänka på men tack vare alla härliga människor som ställer upp och jobbar fungerar allt. På söndagen nollade jag båda loppen med Lifa fast vi fick lite tidsfel. Hon halklar på underlaget och blir lite försiktig. Men agilityloppet räckte till en 9:e plats och ytterligare en SM-pinne.

Här är loppet jag är så glad åt från helgen. (Tänk att vi lyckats ta 13 agility-SM-pinnar och 4-hopp-SM-pinnar under SM-året och det är inte ens slut än!!!)

I år hade vi bjudit in två finska domare att döma alla fyra dagarna. Domarna var Seppo Savikko och Henri Luomala. Båda mycket trevliga och lätta att ha att göra med! Dessutom var banorna de ritat kul, spännande och lite ovanliga på något sätt. De banor jag tävlade på kändes flytiga och bra.  

Vi körde också tävlingen i det nya systemet SBK Tävling. Jag är övertygad om att det kommer att bli superbra på sikt. Just denna gång kände jag mig osäker på hur vissa saker fungerade men det är ju bara att lära sig. Tänk vad mycket tid vi har sparat på att slippa göra databas! Det har annars varit vårt helgnöje mellan jul, nyår och trettondagen tidigare år. I år satt vi där och funderade på vad vi skulle göra alla lediga dagar… ha ha ha… så var det ju egentligen inte…

Ví börjar få rutin på detta evenemang och vi har lärt oss massor kring att ha inomhustävlingar. Varje gång har vi något nytt med som vi har tänkt på… och varje år inser vi att det finns mer att finjustera. Årets inovation var matta på gallertrappan utomhus. Ett gigantiskt jobb som Tomas Hult skötte med glans. Där hade han tänkt till. Fasen vad bra det blev, och vilket jobb att lägga ut alla mattbitar på trappstegen. Men vad gör man inte för små hundtassars skull. (Undrar om han bar Sibbie (Groenendal) upp och ner för trappan förra året… typ 5 ggr per dag i fyra dagar????)

En av kvällarna åt vi middag ute med domarna. Vi var på OLerys i Kista Galleria. God mat och trevligt agilityprat blev det. Detta var på torsdagskvällen medan vi fortfarande hade lite ork kvar efter klockan åtta på kvällen.

Min förkylning satte stopp för tävlande på fredagen. Jag tog en hel del astmamedicin men hade tungt att andas. Kjell fick tävla Lifa i laget vilket i alla fall gick bra i EN klass… den klassen vann ”Basse och Brudarna”. Tänk att de lyckades vinna klassen fast de bara var tre hundar i laget. Och det var bortåt 20 lag som startade. Vilken insats!!! Fredagen var den tuffaste dagen för oss eftersom vi hade bortåt 500 starter den dagen.

På lördagen började klass-3-tävlingarna. Då var jag tävlingsledare och fick inte heller tävla. Lifa och Kjell tävlade. Självklart tävlade Kjell med Phoebe också. Mackan fick vara hemma hos mormor för han har haft ont i en tå. Hans klor besvärar honom då och då. Så illa att det blev veterinärbesök för Mackan både fredag kväll och söndag eftermiddag. Stackars, stackars Mackan.

Även om det är jobbigt och lite tufft med så många tävlingsdagar känns det ändå sorgligt sista dagen. Det har varit så kul på alla sätt och vis. Vi har planerat så mycket, tänkt och längtat till detta… och helt plötsligt är det över. Fast på söndagskvällen när alla kom hem var nog de flesta trötta. Trots det var alla med och hjälpte till att flytta tillbaka hindren till ridhuset. Vi är fortfarande lika positivt överraskade över att så himla många ställer upp och sliter in i det sista!!!! Tack alla klubbkamrater!!! Ni är toppen!

5 comments for “Långhelg med Agility för hela slanten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.