Lånat en tänkvärd film!

Jag vill verkligen dela denna film eftersom det säger så mycket om agilityträning.

Jag funderar faktiskt ofta på hur hundarna tolkar det vi försöker lära dem. Det kan inte vara lätt att vara hund och försöka klura ut vad vi människor menar.

Skämmas
Ta bara exemplet då jag för rätt många år sedan försökte lära Phoebe att skämmas. Det gick inget vidare… så jag tog till tejptricket. Jag tog en liten, liten tejpbit i pannan på henne och vips så började hon tassa sig i pannan och jag klickade. Det gick jättebra. Efter att vi hade gjort det flera gånger så tog jag bort tejpen och satt tejpbiten på mitt byxben och sa -Kan du skämmas, Phoebe? Gissa vad som hände…. Jo Phoebe satt sin lilla tass på tejpbiten på mitt byxben… Smart, klokt och hur charmigt som helst… Var det fel? Nej för det var så hon uppfattade det jag försökte lära henne.

Vad kan vi lära oss av filmen?
Titta på filmen och fundera på situationer då din hund faktiskt tror att den gör rätt… för det gör precis det du lärt den…

Kommentera gärna och ge exempel…

Filosofiska agilityhälsningar /Yvonne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.