Jag är GODKÄND!!!

Här kommer slutomdömet från A3-utbildningen. Jag är sååå glad!!!

Slutomdöme – agilityinstruktörsutbildning, del 3 (A3) Yvonne Ahlin

 KursdeltagandeDu har deltagit i A3-utbildningen med tydligt intresse. I alla typer av gruppövningar har du bidragit på ett mycket positivt sätt med din vetgirighet och entusiasm.

 Instruktörspraktik Under den första helgen gjorde du ett mycket bra jobb som instruktör under den praktiska träningen. Du agerade pedagogiskt och var bra på att ge positiv feedback liksom konkreta förbättringsförslag.

Vid den praktiska feedbackuppgiften på söndagen den sista kurshelgen var uppgiften i första hand inte att träna egen hund utan att observera de andras träning och ge positiv feedback och cred till de andra i gruppen. Det var roligt att se att du förutom att träna din egen hund även intresserade dig för dina gruppmedlemmar och gav positiv och konstruktiv feedback.

 Utmaningen Du tog dig an utmaningen och tränade målmedvetet för att klara den. Du misstänkte vid redovisningen av uppgiften att Lifa var skadat eftersom hon inte gick helt rent och övningen avbröts därför.

Projekt hindersäkerhet 

Upplägg Utgångspunkten var att Lifa inte hade något helt självständigt 2+2 med ett säkert släppkommando. Hon sprang av om du försökte riktningsförändra och stannade heller inte och inväntade släppkommando på tävling.

 Genomförande Vi har fått följa hela processen från återinförande av tasstarget och baklängeskedjning till införande av olika typer av störningar då Lifa hade blivit säker på sin position. Du har utvecklats mycket som hundtränare då du har insett vikten av en steg-för-steg-plan och att inte gå för fort fram i träningen. Du har förstått att du behöver vara helt konsekvent med kriterierna även på tävling och fick belöningen i Rättvik då Lifa kunde visa att även hennes tävlingsbeteende har förändrats och att hon inväntar ditt släppkommando innan hon sticker till nästa hinder.

 Redovisning Vid din redovisning gjorde du ett mycket säkert intryck inför gruppen och upplägget på redovisningen var bra och mycket illustrativt.

 Projekt handling

 Upplägg Du valde att jobba med att införa jaakkoturnar och mer välplacerade framförbyten i ditt handlingssystem för att kunna tighta till Lifa över hopphinder.

 Genomförande Du har jobbat mycket ambitiöst under dessa sex månader och har ständigt utvärderat ditt eget arbete och försökt hitta lösningar på de problem som har uppkommit. Ganska tidigt stötte du på problemet med att Lifa missuppfattade din svängsignal och hoppade hindret tillbaka istället för att göra en tight sväng runt hinderstödet. Du valde då att ersätta framförbytet med en Lisasväng (innersväng) för att ännu tidigare och tydligare kunna förbereda Lifa, vilket gav önskat resultat.

Övandet med jaakkoturnar gick bra och du började våga använda dessa även på tävling. Dock vägrade Lifa ibland i dessa situationer och du brottades med hur du kunde förfina dina signaler. Efter att Lisa Frick hade kursat i Sverige kunde du få hjälp med att välja en mer medveten position inför jaakkosvängen och även ge en mer svepande, tydligare signal. Denna förändring medförde att Lifa uppvisade större självförtroende och nu vågade utföra hoppet.

Redovisning Din redovisning var välplanerad och mycket trevlig att lyssna på.

 Slutomdöme Vi är mycket glada över ditt tydliga intresse i kursens alla delar. Du är en entusiastisk hundtränare som ständigt vill utvecklas vidare och det tycker vi är viktigt. Det fattas fortfarande en del vad gäller blicken för VAR, HUR och HUR OFTA du belönar din hund för att verkligen förstärka exakt det du vill och vid rätt tillfälle.

Du är godkänd på kursens alla delar och helhetsintrycket är att vi gärna rekommenderar dig för fortsatt utbildning till agilitylärare.

Hälsningar, Camilla Brundin, Ninnie Lindvall och Anita Axelsson

Här kommer filmen till A3-redovisningen:

3 comments for “Jag är GODKÄND!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.