Kurs i Vaxholm samt kvällens vinster

Och här sitter jag och Mackan och väntar på att kompisarna ska komma hem. Vi valde att inte åka och träna ikväll. Detta inlägg kommer att handla om både det ena och det andra… Jag tänker bland annat berätta om att Lifa kan olika träslag… Men eftersom en mycket glad Kjell kom hem och berättade att Phoebe vann small och Lilla Vieux vann large på ridhusavslutningen så passar jag på att skriva det här i ingressen… och återkommer med banor längre ned i inlägget.

Det har varit en trevlig helg som jag dagtid har tillbringat i Vaxholm med gamla och nya vänner. Alla med stort hundintresse och intresse av att bli/vara instuktör i SBK inom rally, agility, allmänlydnad med mera…

LifafinaivaxholmJag tror att det kan bli bra med en grundmodul före instruktörsutbildningarna. Detta var lite av en testkurs som kommer att utvärderas kan jag tänka mig. Hur som helst var det mycket intressant för mig ur ett agilityinstruktörslärarperspektiv. (Även om jag just nu bara är agilityinstruktörsläraraspirant.)

Kursen handlar en hel del om att läsa hund och också titta på relationen mellan hunden och föraren/ägaren. Fokus är på trygghet och samarbete vilket jag verkligen gillar. Jag vill ha en god relation till mina hundar och jag vill veta att de känner sig trygga och tycker om att arbeta tillsammans med mig då vi tränar.

Lifa – min härliga Berger des Pyrénées à Face rase var med mig på kursen. Övriga gänget var hemma med Kjell och jobbade med ved och gick härliga promenader.

Lifa gillar att vara med. Hon hoppas så klart på att få göra nåt kul men sover gärna på sitt fårskinn på golvet då inget händer. Eller så sitter hon i mitt knä och njuter. Det är precis det som hon gör här på bilden…. sitter i mitt knä och är så nöjd med att få vara med vid bordet.

Jag behöver hålla viss koll på henne eftersom hon gärna äter upp andra hundars belöningar genom att stoppa ner sin nos i fickor och i ryggsäckar. Det kan faktiskt hända att hon norpar en macka eller en kaka om hon får chansen… hon är en äkta Berger des Pyrénées… och jag bara älskar hennes kreativitet!!!

Lifa skiljer gran från tall
En övning som Lifa och jag var med på var att vi skulle koppla lös vår hund och vänta på om/hur/när de tar kontakt med oss.

20130325-070319.jpgNär jag kopplade lös Lifa tittade hon sig snabbt runt och stack iväg och hämtade en grankotte som hon lade vid mina fötter… Tänk vad praktiskt det är med en hund som kan tänka sig att bli belönad med ”naturliga” leksaker…

De andra undrade varför hon tittade bortåt innan hon stack åt andra hållet för att hämta kotten. Då berättade jag att hon kollade om det fanns gran därborta. Men det var bara tall så då stack hon iväg åt samma håll som parkeringen för där visste hon att det fanns granar.

Vi upptäckte detta för ett antal år sen då vi tog skogspromenader att Lifa kollar in i skogen efter gran. På vintern är det mest tydligt när hon spanar in en gran och gräver i snön efter grankotte… Självklart hittade hon en grankotte begravd i snön.

Det finns några bilder med Lifa och grankottar… denna är typisk för henne… det är lite cigarrvarning på det hela 😉

Ridhusträningen i Sjökarby – avslutningstävling
Eftersom jag dels är rätt trött och dels har en del som måste göras bestämde jag mig för att stanna hemma tillsammans med Mackan. Det är avslutning på vår ridhusträning i agility och det verkar som att de ska köra en hoppbana och en agilitybana. Kjell har ritat båda banorna så jag tänkte att ni skulle få se dem här och nu!.

Jag tror Kjells tanke var att det inte skulle bli för svårt. Jag ser fram emot att han ska komma hem och berätta hur det gick för våra tre hundar som han har med sig.

Phoebe vann och Lilla Vieux vann!!!
Glädjande besked när Kjell kom hem med Phoebe, Lifa och Lilla Vieux. Phoebe vann smallklassen och Lilla Vieux vann largeklassen. Tyvärr diskade sig Lifa. Så Både Phoebe och Lilla Vieux fick varsitt rosa pipdjur i vinst samt en del godis som tjejerna gärna delade med Mackan. Snart har Phoebe dödat Pipdjuret och Lifa kommer att få ta över det och bära runt det…

Kvällens ridhusbanor
AvslRHvt13HoAvslRHvt13

<a

1 comment for “Kurs i Vaxholm samt kvällens vinster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.