Lite träningskombinationer och träningsbanor

Jag har gort lite olika träningskombinationer till tidigare och kommande kurser. Dessutom passar jag på att lägga ut lite träningsbanor som jag bland annat använt mig av på Instruktörsutbildningarna. Alla går att anpassa till lättare/svårare varianter.

Det är alltid kul att rita små träningskombinationer tycker jag. Kanske någon som läser min blogg också kan ha användning för dem. Som vanligt gäller att det är fritt att använda dem – men ange vem som gjort dem…

 

Olika kombinationer
Kombinationerna är tänkta till deltagare som har gått en grundkurs och behöver träna vidare på handling. Det går också att använda dem för att träna distanshandling. Om du vill träna distanshandling starta i ruta horisontell 11 – vertikal 19 och spring på en rak linje i cirka 10-11 meter innan du vänder igen. Prova med enbart blindbyten, framförbyten eller bakombyten. Ta gärna tid på de olika varianterna om du vill veta vad som går snabbast. Prova dessutom om det skulle passa din hund bättre om du spinger med hunden. Vad fungerar bäst för er och vad gör er snabbast.

G2 1

Nedan finns en kombination där du kan träna att hunden själv får söka tunnelingången 4, När du provar banan från andra hållet flyttar du hindret som det rosa hindret visar. Då får de springa ut och söka en dold tunnelingång.

G2 2

Nedan finns slalomträning med bågar i en kombination.

G2 3

Nedan återfinns några olika avslut på kombinationen. Var görs byten och vilket byte passar dig och din hund bäst?

G2 4

Kort träningsbana utan slalom och balanshinder.

G2 5

Samma bana som ovan men med förslag på två olika ställen där slalom kan sättas in. För att få det så realistiskt som möjligt – använd bara ett slalom… är deltagarna inte riktigt säker på slalom kanske 8 pinnar räcker.

G2 6

Nedan några kortare kombinationer med balanshinder. Prova gärna olika hindertyper före och efter balanshinder för att se om din hund agerar olika på kontaktfälen beroende på om det kommer en tunnel, slalom eller ett hopphinder.

G2 7

Svårare banor – handlingsträning…
I dessa träningsbanor finns det möjlighet att prova på många olika byten och handlingsstrategier. Du kan träna delar och hela banan…

banaA1Söder banaA1Söder2 banaA1värmdö banaA1värmdö2

Jag hoppas att ni haft kul – i alla fall har ni fått prova på mycket handling…

Varma agilityhälsningar Yvonne

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.