MSBK och SSBK – agility från morgon till kväll…

Vilka härliga hundar vi har!!! Även om Lilla Vieux var en känguru på kontaktfälten i Agility 2 på Märsta-Sigtuna så är vi nöjda med vår lilla agilityponny! Phoebe visade att gammal dam kan springa ännu. Mackan nollade och Lifa och jag var mycket belåtna med varandra.

 Vi har tur som alltid får döma på så bra klubbar där det finns duktiga arrangörer, tävlingsledare och helt fantastiska funktionärer! Denna helg har vi hittills dömt på Märsta-Sigtuna BK och Stockholm Södra BK och imorgon dömer jag i Haninge och Kjell i Tierp.

Både Kjell och jag är ganska trötta efter att ha dömt i tre dagar och även tävlat igår. Dessutom ser vi båda ut som kokta kräftor… speciellt jag faktiskt… så nu väntar jag bara på att det självlysande röda ska bytas ut mot en vacker gyllenbrun färg… 🙂

-Det där verkar ju bra mycket roligare…
En härlig kommentar som jag nyligen hörde på en klubb jag var på. Två herrar pratar med varandra och den ena säger. – Funderade på att försöka tävla i agility men jag lär väl inte klara av det. De verkar ha mycket roligare änvad vi har. Hundarna är glada och alla tävlande verkar så glada hela tiden… Herrarna som samtaldade gjorde jämförelsen med bruks och menade på att agility verkar så kul för både hundar och förare… men svårt… Man riktigt hörde hur imponerde de var över vad de såg på agilitybanan. Kul eller hur!

Märsta-Sigtuna klass 2 och 3
Här kommer Kjell och mina banor från Märsta-Sigtuna. Thomas Juhrén som också dömde hade gjort de banor som jag tävlade på. Först ut Agilityklass 2 som jag uppfattade som en rätt OK klass-2-bana MEN många hundar hade stora problem med gungan. De sprang upp och verkade tro att det var balansbommen de var på. Innan klassen startade vägde arrangören in gungan då den stod på plats och den var helt korrekt.

20130511-193155.jpg

Hoppklass 2
Här är banan för hoppklass 2. Den var lite lurig men några sekvenser på banskissen såg annorlunda ut i verkligheten.
20130511-193212.jpg

Hoppklass 3
Det lurigaste i hopp 3 var slalomingången. Hinder 19 och 20 hade en helt annan placering.
20130511-193225.jpg
Phoebe fick 5 fel då hon tyvärr rev näst sista hindret. Men annars var det ett toppenlopp. Hon var snabb och på hugget. Kul att hon är på G trots att hon närmar sig 10-årsdagen…

Lifa och jag tävlade hopp och agility 3
Hopp-3 nollade vi men det räckte inte till någon bra placering på grund av att jag inte hann göra byte efter platta tunneln. Det innebar att Lifa tolkade mig helt rätt men det blev ju fel för banan var inte ritad så… men vi klarade oss från fel men det tog lite för lång tid.
I agilityklassen blev det disk på tredje hindret från slutet. Men det loppet var det så skön känsla i. Åååå vad jag är nöjd med min fina, fina agilityhund.

Fina Mackan och Lilla Vieux
Mackan gjorde ett fint nollat hopplopp.

Lilla Vieux gick runt på bara 5 fel efter ett missförstånd mellan henne och Kjell.

Agilityklass 3
Hinder 9 vill jag minnas att vi tog bort och hinder 4 var en mur. Jag vill minnas att hindret innan A-hindret var ett däck…
20130511-193238.jpg

Fina blommor samt fina domarpresenter
Det är jättetrevligt att bli uppmärksammad och få uppskattning för domarinsatser. Vår förstubro har fått ett lyft med de fina blommorna som ingått i domarpresenterna från MSBK och SSBK. De kommer vi att njuta av då vi sitter ute!
20130511-193257.jpg

Banorna från SSBK
Agility 1 och hopp 2 hade Kjell ritat. Hinder 8 och 10 bytte plats i verkligheten. 8 blev slalom och 10 blev en svängd tunnel. Sak samma i agility-2 som jag ritade.
20130511-193512.jpg

Agility 2
Det var jag som ritat om Kjells agility 1 till agility 2 dock med samma förändringar när det gällde tunneln och slalom.
20130511-193527.jpg

Hopp 1
Min hopp-1-bana var jag rätt nöjd med. Det fanns lite handling men inga direkta fällor.
20130511-193541.jpg

Hopp 2
Kjells hopp-2-bana. Eftersom vi dömde på varsin bana hann jag inte se något av ekipagen på agility 1 och hopp 2.
20130511-193551.jpg

Imorgon bär det av till Haninge BK för min del medan Kjell har tagit husvagn, tre hundar och åkt till Tierps BK för att döma där.

Förföljda
Det är rätt kul med agility och att tävla i flera dagar… och heja på samma personer varje dag fast på olika ställen… Bland annat familjen Dahlin från Hofors har följt oss dessa dagar… men det finns flera så som flera av våra fina klubbkamrater som dyker upp här och där…

Varma domarhälsningar från Yvonne – och Lifa som åker till Haninge BK imorgon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.