Instruktörslärare i agility!

CertifikatIdag fick jag mitt certifikat som instruktörslärare i agility. Även fast jag redan vet att jag är det så blev jag jätteglad då jag öppnade kuvertet från SBK idag med diplom, certifikat och ett trevligt brev från Ann-Marie Folkesson!

Det har varit en ganska lång väg fram till att jag nu fått instruktörslärartiteln. Även om jag i skrivande stund inte har helt klart för mig de olika datumen så började allt med A1-utbildningen som jag vill minnas att jag gick 2005. Jag får kolla upp datumen närmaste dagarna för det är inte lätt att minnas. Jag hade rätt, det var 205. Sen var det dags att gå allmänlydnadsutbildningen. Då ordnade vi en lightutbildning på Värmdö BK som enbart bestod av agilityentusiaster. Då detta var klart var jag behörig att gå A2-utbildningen som jag gick 2006. A1 är första steget och då blir du agilityinstruktör för främst nybörjare. A2 är till för de instruktörer som har tävlingskurser i agility. För några år sen var det dags att gå A3. Det var dels en fortbildning för instruktörer men också förberedande för att kunna söka till lärarutbildningen. Det gällde att bli godkänd och rekommenderad att gå lärarutbildningen. A3-utbildningen var krävande och jag var ganska orolig om jag skulle klara mig. Men det gjorde jag.

Lärarutbildningen 
Det var otroligt kul att gå lärarutbildningen. Vi hade Camilla Brundin som lärare och hon är otroligt duktig och har peppat mig hela vägen från A2 till A3 och vidare genom lärarutbildningen. Känns verkligen toppen!
20130920-081713.jpg
Tävlingsledare och Domare
Eftersom jag också är tävlingsledare och domare vet jag inte vad jag ska gå för agilityrelaterad utbildning härnäst?
Fler instruktörsutbildningar
Jag har haft otrolig tur som fått genomföra två A1-utbildningar redan. Dels den i Söderköping som ingick i examinationen. Den andra utbildningen var på Värmdö  BK. Dessutom har jag flera förfrågningar och några som är inplanerade, Kalmar nu i helgen och Timrå senare i höst.

A2-utbildning
I senhöst ska jag genomföra en A2-utbildning i Stockholm. Det ska bli jättekul. Mitt minne av A2 var att jag upplevde utbildningen som mycket nyttig både för min egen träning vilket också ger mig verktyg att bli bättre instruktör.
Många instruktörslärarhälsningar från Yvonne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.