SM 2014 i Sollefteå – 5:e plats i lag!!!

Efter första loppet i smallag låg vårt lag Go For It på 11:e plats… I andra loppet kom vi 3:a… sammanlagt blev vi 5:a… inte illa alls… Jag vill ge en stor eloge till domare och funktionärer för jag tycker att alla gjorde ett strålande arbete! Tack för att ni ställer upp och ser till att vi andra får tävla!

I och med Kjells skada blev inget som vi tänkt oss kring SM. Vi vågade inte ta husvagnen och bo på campingen utan bokade hotellvistelse istället. Det blev en lyxsemester kan man säga… även om jag saknade husvagnslivet. Hotellet var superhäftigt så vi hade inget att klaga på. Vacker utsikt var det också!!!

Lilla råttan Phoebe – vår ögonsten
För sjunde året i rad hade Phoebe kvalat med lag till SM. För några år sedan tog hennes lag brons på SM. I år blev det en 5:e-plats. Extra kul för mig som fick tävla henne. Vi kom runt med 5 fel på a-hindret i första loppet men diskade oss i andra loppet. Skälet var ett totalt missförstånd när det gällde starten. Jag kan säga att hon är inte lätt att tävla med och jag trodde jag kände till de flesta av hennes idéer… men icke… 🙂 min lilla sötnöt!
Här är första loppet där vi fick en 5:a på A-hindret.

Och här är katastrofloppet… då är det bra med tuffa lagkamrater som har nerver av stål och kan leverera under press… vi blev trea i hoppklassen… men sammanlagt 5:a alltså…

Agillitybanan var ganska lätt och gjorde att många lag gick vidare till finalen vilket jag tycker är kul!!!! Det blir mer spänning då… Hoppbanan som då blev finalbanan var rätt lurig för Phoebe… speciellt slalomingången var svår för henne…
Detta är Seppos bana…

sm14 2

Phoebe blev också filmad av Mittnytt och finns med på denna länk både i början av inslaget och längre in i programmet… där var också andra hundar med från SM!
http://www.svtplay.se/video/2120218/mittnytt/13-6-19-15
sm14 1

Det här kommer att vara ett minne för livet för mig! Därför är jag så glad att Hans Köster fotograferade en del under helgen!!!
SM14

Funktionärer
Vi försökte självklart dra vårt strå till stacken som funktionärer även om det kanske inte blev lika mycket som vi tänkt oss… Både jag och Kjell var speakers i olika klasser på SM samt att Kjell också jobbade en del med problemlösning för tidtagningsanläggningen…

Vacker utsikt
Första kvällen var jag och storhundarna ute på äventyr. Vi gick en promenad nedåt berget vi bodde på. Jag var inte så sugen på att vända utan tänkte att det kanske går att gå runt på nåt sätt… Men sen kändes det rätt långt att gå runt och inte hittade vi riktigt heller. Jag hade sett hopptornet som låg en kort bit från hotellet och tänkte att dit upp ska vi. Om jag säger så så att det inte är en jättebra idé att klättra UPPFÖR en hoppbacke sommartid så ljuger jag inte. Det var svinhögt och oländig terräng. Jag hade midjebälte så Lilla Vieux och Lifa drog mig lite uppåt då det var alltför brant för mig… men Mackan den den gamle herren ville gå hem… han ville inte alls ut på såna här äventyr… så då tjejerna drog mig uppåt så drog jag honom uppåt…

Mitt i backen funderade jag på helikopterbärgning men tänkte att det här går nog bra… och det gjorde det. Bilderna nedan är från vårt äventyr…

SM14 2

Halvvägs upp i backen… underbar utsikt…
SM14 3

Råsa 20 veckor – snart 5 månader alltså
Vår fina valp skötte sig utmärkt på resan. Hon är så cool!!! Förutom att hon är otroligt aktiv då hon sovit i bilen så var det inga problem på hotellet eller på SM. Hon minglar gärna med alla människor och hundar. Råsa var den enda som gick med i paraden… tillsammans med Jonna och familjen Eriksson!!!

SM14 Råsa1

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.