Semester, tävling och belöningar!

Även om jag trivs jättebra på mitt jobb så är det också trevligt med semester! Med påsklediga dagar och två semesterdagar blir det sex dagar ledigt. Dessa dagar ska vi tillbringa i körhallen i Rättvik. Detta inlägg handlar om påsken och om att packa riktigt härliga belöningar till sin hund. Vi önskar er alla en helt underbar påsk!!!

PåskAtt åka till Rättvik och tävla eller döma agility är alltid kul. Körhallen är ett bra ställe att ha tävling på och Lena Dyrsmeds är en pärla och hur duktig arrangör som helst. Finns inget som är problem då hon är i närheten. Det är alltså bara hur kul som helst!

Inget rekord men 14 lopp fredag och 16 lopp lördag
Det blir inget rekord för Kjell vad det verkar. Han ska bara springa 14 lopp på fredagen och 16 lopp på lördagen. Rekordet att slå är visst 21 lopp på en dag vill jag minnas.

Eftersom jag ska döma fredag och lördag ska Kjell troligen tävla alla hundarna för jag är tveksam att jag kommer att hinna och orka tävla också. Phoebe och Lifa har fem lopp per dag. Mackan och Lilla Vieux tävlar bara hopp-3 så de har två respektive 3 lopp per dag.

Söndag och måndag blir det lugn för Kjell för då är det bara Lilla Vieux som ska tävla agility-2 men det är väl ett par lopp per dag ändå tror jag. Det ska bli så spännande att se Lilla Vieux i hopp-3 tycker jag!

Apropå delikatess & Finess
Vi har beställt smaskiga påsktallrikar av Gudrun Brundin till lördagskvällen. Bilderna är från vårt besök i familjen Brundins fina delikatessbutik i Örebro.

20130311-082229.jpg20130311-082147.jpgVi har fixat smaskig tallrik till Charlotte också som tänker fira påsk med oss i vår pyttelilla stuga som vi ska bo i. Det kommer att bli mycket trevligt! Charlotte kommer att ha Jonna och Felix Almgren med sig kan jag tänka mig. Det är härligt att träffa kära vänner i agilitysammanhang. De kommer säkert inte upp förrän på lördagen eftersom Charlotte och Jonna ska tävla klass 2 på söndag och måndag.

Någon av de första kvällarna tänker vi gästa flocken Brundin i deras husbil. Det ser jag fram emot också! Det är så kul att träffa både hundar och människor i flocken. Jag skrattade gott idag då jag såg att Medusa (BT) hade packat två rådjursklövar i belöningsväska till tävlingen. Det är vad jag kallar att hitta värdefulla belöningar i agilitysammanhang.

Apropå belöningar…
Jag hoppas att alla som packar för att resa till Rättvik packar härliga och värdefulla belöningar till sina fyrfota vänner.

belöningsbildenAtt belöna sin hund är verkligen viktigt. Det vet alla, men när adrenalinet flödar är det lätt att besvikelsen tar överhand om det inte går bra. Oavsett vad som händer behöver hunden få sin fina belöning. Jag är övertygad om att alla hundar gör så gott de kan och för det behöver de få sin belöning. Får hunden sin belöning kommer hunden att vilja springa allt snabbare. Utan belöning tycker inte hunden att det speciellt kul och hunden kommer inte att vilja göra sitt allra bästa – för den vet kanske inte ens vad som är det allra bästa i människans öga.

Min kompis Tina skrev detta på FaceBook i februari: AgilitySverige! Var 8:e person belönar sina hundar och övriga pratar med kompisar (om loppet) i målgången mellan 1-3min!!!! Hundarna står o trånar på matte/husse o vill ha belöning av ngt slag. Ögonen strålar o svansviftningarna börjar avta efter en stund 🙁 Det smärtar i hjärtat att se. Vissa hundar behöver göra ytterligare motprestationer (trix) för att få belöning 🙁

Jag har tänkt mycket på detta och lovat mig själv att jag ska fokusera på mina hundar direkt då jag går i mål. Jag kan inte ändra på andra utan bara försöka göra så gott jag kan själv.
kottar
Jag ska genast gå ut och leta på några riktigt maffiga grankottar till Lifa…

Ta det lugnt på vägarna!
Ni som nu ska åka till Rättvik eller ner till Gåsahoppet. Kör försiktigt och ha en underbar påsk tillsammans med era hundar! Glöm inte belöningarna 😉

3 comments for “Semester, tävling och belöningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.