På väg till Skåne – utan däck och koppel

Det händer en del runt oss – oftast positiva saker men ibland kan det vara viss uppförsbacke…

Både Kjell och jag tog ut en semesterdag så vi skulle komma iväg till Skåne i god tid. Det tar ett tag att köra nästan 80 mil.

Vi har båda sett fram emot att få åka ner till Oxie och tävla Gåsahoppet i NilsHolgerssonhallen, Skurup i tre dagar!

Börjar bra
Det hela börjar bra. Vi kommer iväg då vi tänkt oss. Vi hann till och med att ta en sväng till klubben och köra några kontaktfält. Inte mycket trafik heller. Allt flyter på som tänkt tills vi börjar närma oss Norrköping.

På TRE hjul
Helt plötsligt börjar bilen knacka och vips åker vänster framhjul av… Det är inte optimalt i 110 km/h när man åker i vänsterfilen. Men på något märkligt sätt får Kjell bilen över i högerfilen och ut på vägrenen. Däcket hade stannat så fint mot vägräcket mellan ”bortvägen och hemvägen”.
Det var bara att ringa bärgare och vänta. Lite chockade var vi nog. Det där hade kunnat gått hur som helst…
Kommer vi att kunna åka vidare eller måste vi ställa in resan??? Vi bestämde oss snabbt för en plan: a) på med däcket – åka vidare. b) till verkstad, på med däcket – åka vidare. c) be David åka med andra Citroenen till Norrköping byta bil – åka vidare. Tre fullt realistiska planer som var genomförbara.

Zetterblom bil i Norrköping – we love you!
Medan Kjell ringer bärgare så kollar jag vilka Citroenverkstäder som finns i Norrköping. Undrar om de har öppet kl 14 en skärtorsdag anno 2012? Zetterblom bil AB i Norrköping De hade öppet till 15.00 men visste inte om det skulle gå att få oss rullande på så kort tid. Vi boxerades till verkstaden och där tog de hand om oss kungligt. Jag vet nu att om man kör en bit på bromsskivorna UTAN hjul på behöver bromsskivorna bytas… Inom två timmar från däcktappandet så var vi på väg igen… och då är väntetiden på bärgaren samt färden till verkstaden inräknad! Effektivt – sånt gillar jag!

Koppel – överskattat?
När vi skulle ta ut hundarna ur bilen på verkstaden insåg vi att alla hade sele med sig men kopplen låg hemma på grinden… Inte så praktiskt kan jag säga. De är lite glömska våra hundar. Spännband är bra och Lifa klarar sig utan koppel. Så där stod jag i sol och snålblåst med tre hundar i spännband och en Lifa på vift. Fast Lifa håller sig i skinnet. Förresten kan jag berätta att Hööks i Linköping har 25% på hundartiklar… Tur det när man måste köpa koppel fast man egentligen inte behöver.

Var är Skåne?
Nu har vi åkt och åkt men ännu inget Skåne. Ser fram emot att komma fram till rydsgård där vi ska bo. Imorgon tävlingar… Kul ska det bli!

1 comment for “På väg till Skåne – utan däck och koppel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.