Många banor blir det…

Hur många agilitybanor har vi ritat senaste tiden? Det har blivit en hel del faktiskt. Först var det lördagen i Oxelösund… Nu närmar sig Märsta-Sigtuna klass 1 och 2 samt medium klass 3. Stockholm Södra BK på lördag med klass 1 och klass 2. På söndag dömer jag klass 1 i Haninge och Kjell dömer klass 1 och 2 i Tierp…

Det har känts lite som ”tomtens verkstad” på kvällarna de senaste veckorna då vi har suttit och ritat och ändrat och ritat och ändrat för att få till så bra banor som möjligt till alla dessa tävlingar. Jag tror att mina ideer för klass-1-banor nästan är uttömt. Det är faktiskt klass 1 som är lurigast att rita känns det som. Det ska finnas handling och lite utmaning men inte några direkt fällor för dessa relativt gröna hundar och eventuellt också förare. Jag önskar verkligen att de nya som kommer och tävlar på banor jag har ritat ska känna sig inspirerade att tävla igen.

Egen träning
Vi har också hunnit med lite träning med de egna hundarna under veckan. Det är härligt nu när det är underbart väder. Lifa och jag har också tagit upp vår cik&cap-träning som ska heta Tic och Tap… och så här skriver bästa Tina om vilket som är vilket:

cik

Vi får se hur jag ska lyckas hålla reda på vilket håll som är vilket… blir mycket intressant.

Grundkurs i agility!
Jag har fått förmånen att vara med som instruktör på vår Grundkurs 1 i agility. Vi fick många deltagare så Kjell och Sofie fick mig på halsen som extrainstruktör… de stackarna…

Förra gången hade vi gjort sju stationer som de fick växla mellan våra deltagare. De arbetar två och två för att varje hund ska få vila då den andra hunden arbetar. De får växla ofta mellan hundarna.

Här kommer förra gångens övningar:
1grundkurs 1grundkurs1

Morgondagens övningar
Imorgon blir det slalom och lite handling som nyhet för deltagarna. Oj vad jag ser fram emot att se deras fortsatta utveckling. De är himla duktiga och ambitiösa!!!

1grundkurs2

Fler banor i nästa inlägg
Jag kommer självklart att lägga ut banorna vart efter dagarna går och vi har dömt agility. Det är bara att hålla utkik!

Agilitytävlingshelgshälsningar Yvonne

1 comment for “Många banor blir det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.