Cirkusflickorna del 2

Nu ikväll var det dags för andra gången på trickskursen som Råsa och Leyla går. Vår trickkursfröken heter Agnes Molin och hon är jätteduktig på freestyle och tricks.

Denna gång pratade vi klickerträning och om 5-sekundersregeln… att faktiskt vänta i typ 5 sekunder innan man återupprepar ett kommando. Själva klickerträningen går ut på att lära in nya moment med klicker. Då man är nöjd med beteendet tas klickandet bort och man döper själva konsten. En del moment kan vara lika bra att INTE använda klicker för att vi behöver händerna till att belöna. Alltså man skulle kunna säga att vissa saker lär man in med hjälp av att till en viss del locka och viss del tänka på belöningsplacering. Andra saker tränar man in genom att förstärka hundens beteenden med hjälp av att klicka. Shejpa kan det också kallas.

Vi har fått önska oss olika konster som vi vill träna på. Här kommer kvällens tricks!

Hoppa upp i famnen
Vi började med att sitta på stol och hunden fick hoppa upp i famnen. Där fick hunden belöning. Egentligen är det två moment. 1. Att hunden hoppar upp i mitt knä. 2. Att jag kan ta i min hund och hantera henne för att sen kunna ta emot henne då hon hoppar upp. Då det fungerar bra är det dax att öka upphoppet. Det löste vi med att ställa två stapelbara stolar på varandra och sen öka på med stapelbara stolar till vi stod upp… I början behöver man ha något att luta sig emot då hunden hoppar upp i famnen. Så här långt kom Råsa och jag!

Hoppa upp på ryggen!
När man ska träna att hunden hoppar upp på ryggen behöver man vara två personer. ”Föraren” så att säga är den personen som får lägga sig på golvet och försöker se till att ryggen är platt och bra för hunden att hoppa upp på. Hjälparen belönar hunden då den hoppar upp. Först belönar man att hunden är intresserad av sin husse/matte och belönar om hunden sätter upp en tass… och sen stegrar man tills hunden hoppar upp. När hunden har hoppat upp några gånger är det dags för föraren att börja belöna upphoppet. När hunden är uppe på ryggen kan man be hunden göra konster så som snurra runt, sitta, ligga eller nåt annat kul man kommer på.
Så här långt har vi kommit med detta:
10410728_10152829147284288_4072903298280821151_n

Be en bön
Det såg jättekul ut när Agnes visade med sin hund Pelle att de kunde be tillsammans. Jag har börjat träna med Råsa så bild/film kommer.

Stå på bakbenen
Denna övning gjorde vi inte eftersom Råsa och Leyla är för unga för att gå upp på bakbenen av egen kraft. Det spar vi tills de blir äldre.

Buga
Vi började träna lite på att buga men det hann vi inte så långt på.

Tränar vidare på
Slalom mellan benen tränar vi på och där gör vi framsteg. Filmbevis kommer framöver.

Gå runt
I helgen tränade vi vidare på att gå runt ett föremål. Här kommer filmen som jag gjorde ordning efter söndagens instruktörsträningsmöte.

Nu är det din tur att träna in lite tricks tillsammans med din hund.
Trixiga hälsningar från Yvonne och alla fyrfota…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.