Strejk på måndag…

Kommunals strejk bryter ut natten mot måndag 29 april om inte arbetsgivaren Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) går med på fackets krav på höjda löner och förbättrade arbetsvillkor.  Som förälder ska du ställa krav på din kommun och se till att dina barn får varm mat. Det betalar du faktist för via kommunalskatten. 

Låt inte kommunerna skylla på Kommunals stejk. Det är fortfarande kommunen som har ansvar för att barnen får mat oavsett strejk eller inte. Läs vad Anncatrin Ivansen Andersson som är avtalsansvarig ombudsman på Kommunal Mellersta Norrland skriver…

Strek

Blir det strejk på måndag?
Vid midnatt natten mellan söndag och måndag bryter strejk och nyansställningsblockad ut för anställda i kommuner och landsting. 100 kommuner och cirka 9 000 kommunalare berörs. Medlare är inkopplade och kontakt sker löpande.

Tvisten rör bland annat löneökningarnas storlek. Kommunal har krävt att få det andra på marknaden fått räknat i kronor, 1740 kronor på tre år. Det har arbetsgivaren SKL sagt nej till. Om medlingen leder till att SKL går Kommunal till mötes blir det så klart ingen strejk.

Nu gäller det inte bara pengar… Kommunal har också krav om förbättrade villkor som exempelvis stopp för de delade turerna.

På barrikaderna Yvonne 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.