Påsktävling i Rättvik 2013

I Rättvik är det vår… undrar just varför det känns som det är mer vår här än hemma? Tre av fyra dagars tävlingar är nu klara. I förrgår och igår var det klass 3. Det kändes lite speciellt eftersom alla fyra hundarna fick tävla hopp-3 nu när Lilla Vieux har blivit ett hopp-3-hund. Idag och imorgon är det bara Lilla Vieux som får tävla agility-2. (Uppdaterar detta inlägg med lopp och lite text successivt…)

PhoebebeloningEftersom mitt senaste inlägg handlade om belöningar så började hundarna fundera vad de helst ville ha med sig…

Phoebe gillar en leksak som jag köpte till Lifa efter att Lifa försökt stjäla en liknande boll av Zimra. Phoebe gillar nog denna leksak för att den piper i ena änden… nu är det pipandet begränsat till en kort stund eftersom Phoebe anser att PIPET ska dö… För Lifas del är det helt OK att det inte piper.

Om Phoebe får en pipleksak så försöker hon ha ihjäl den så fort hon bara kan. Sen när den slutar pipa så vill Phoebe inte ha leksaken längre. Då passar Lifa på att ta över leksaken. För hon vill helst bära runt med saker i munnen. Det är mycket passande att den övergår till att vara en Lifaleksak!

Lifaletar Här står Lifa och funderar på om hon ska ta en grankotte med sig eller om det finns något annat intressant.

Hon försökte plocka med sig en bit av ett hugget träd som framöver ska bli ved. Tyvärr så kunden inte Lifa bära den biten för den vara för stor och för tung.

När vi väl kom upp till Rättvik hade hon en golfboll i munnen… undrar just varifrån hon fått den… hon är kreativ den damen…

Nu ingår inte golfbollar i det mest passande belöningarna vi vet. Farligt att kasta och svårt att ha koll på. Jag vill inte gärna att Lifa springer runt hela körhallen med en golfboll i munnen. Dels kan hon störa andra hundar och dels kan hon bli diskad om hon tar en vända inne på banan…

Mackan och Lilla Vieux är inte så leksaksintresserade. De vill gärna få kycklingkorv i mål… det vill egentligen Phoebe också. Men både Lilla Vieux och Phoebe kan tänka sig leka lite med någon leksak också…

20130331-123916.jpgVi kom upp i god tid till Rättvik. Det var härligt! Vi är installerade i vår lilla lilla stuga… Detta är Compac Living… När bäddsoffan är utdragen är det FULLT… Men vem bryr sig om det då det finns gott om plats i båda sängarna… Undrar just var Kjell och jag ska sova?

Jag vet att våra hundar gillar att bo i husvagn. De verkar tycka att denna lilla stuga är ungefär lika mysig. Oavsett var husse/matte är så ser vi dem, verkar hundarna tycka. Fast å andra sidan så ”faller” de ihop i små högar och somnar så snart vi kommer in i stugan.

De gillar full fart – men de gillar verkligen att slappa och ta det lugnt också. Efter denna helg lär de nog vila och ta det lugnt i en hel vecka.
smpinnevovvarResultatbörsen!
Resultatet hittills är fyra SM-pinnar fördelade på två SM-pinnar till Lifa, en till Phoebe och en till Mackan. Det är Kjell som varit så duktigt.

Själv har jag ”bara” dömt en massa agility.

Bästa resultat var Lifa och Kjell i agility-3 med en 5:e plats därefter Phoebes 7:e plats i agility-3. Lifa plockade ytterligare en SM-pinne, denna gång i hoppklass. I övriga hoppklasserna kom de på cirka 21-25 plats. Visst blev det några disk också men en hel del hindernollor blev det också.

Då det blev dags för första klass-2-dagen blev det disk i första agilityloppet och 10 fel i andra loppet för Lilla Vieux.

Phoebes SM-pinne i agility-3

Lifa tog också en SM-pinne i agilityklass
Lifa kom 5:a i agility-3 och tog SM-pinne. Det kändes jättebra.

Lifa kom 7:a med SM-pinne på lördagen samt två 16:e plats utan SM-pinne… varav ett av loppen slagen av Lilla Vieux. Här kommer ett av loppen… kanske var det loppet där Lifa kom på 7:e plats?

… eller var det detta lopp?

Just nu är det bara för många lopp filmade för att veta vilka vi ska lägga ut – vet just nu inte vilket som är vilket.
Vi är jättenöjda med Lilla Vieux som också nollat hopp-3:or!

Några av Lilla Vieux hopp-3-lopp
Vi är så stolta över att Lilla Vieux nollar hopp-3 även om hon inte placerat sig bättre än 16:e plats – än. Här kommer några lopp med Lilla Vieux i hopp-3!


Trötta hundar, trött förare och trött domare
Strax innan vi skulle åka från ridhuset första kvällen satt Lifa i en stol och såg helt slut ut.
talkingtome

Inte bara Lifa såg trött ut… titta på Lilla Vieux – hon  var trött trots bara två lopp ena dagen och tre lopp andra dagen.

trottalillavieux
Båda kvällarna har vi varit jättetrötta. Efter första tävlingsdagen var vi inte alltför pigga. Jag, Phoebe och Lilla Vieux slappade i sängen och vips så sov vi hela gänget.

vitreskasovasnart

Av någon anledning ansåg alla hundar att de skulle sova i min säng. Mackan sov bara korta stunder i min säng tack och lov. Med 3-4 hundar fryser man inte i alla fall.

allasover

Påskaftonsfest
På påskaftonen kom Charlotte upp till Rättvik för att tävla klass 2 med Jonna. Vi ordnade påsksupé i vårt lilla hus med fina färdiga tallrikar från Apropå Finess & Delikatess.

påskbuffe

Därifrån kom också domarpresenten – en jättefin korg med ost, kex och härlig marmelad.

Sista tävlingsdagen imorgon. Får se om vi har nåt resultat att redovisa från Lilla Vieux i agility-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.