Helgens lagtävlingar gav 6 SM-pinnar!

Lagtävlingar är nog bland det roligaste jag vet! Denna helg var det dax för lagtävlingar i Askersund. Phoebes lag ”Go For It” och Mackans lag ”Övningskörd” var anmälda till tävlingen. Resultatet blev 6 SM-pinnar. Fyra till ”Go For It” och två till ”Övningskörd”. Vi har haft så kul tillsammans med våra agilityvänner hela helgen!

Träna med kratta eller köra flygplanshandling…
Det här inlägget kommer att handla om laghelgen och innehåller också några riktigt kul filmer… bland annat vår vän Charlotte som tränar handling med en kratta och Tomas som har uppfunnit en helt ny handlingsstrategi i form av flygplanshandling med huvudet före… Vi har skrattat så vi gråtit åt hans underbara stil. I samband med det tänker vi avslöja hur det blir under nya kvalperioden för Mackan Ahlin och hans lag Övningskörd.

20130407-182855.jpgGo For It – det vassa laget!
Så här många SM-pinnar har Phoebes lag lyckats ta under kvalperioden som slutar 30 april. Det räcker med att ta 6 pinnar, 2 i hopp- och 2 i agilityklass och två som kan vara hopp eller agility.

Phoebes lag Go For It tävlade fyra klasser och tog SM-pinne i alla. SM-året för deras del stannade på 14 SM-pinnar…

Till vänster är en förteckning över de pinnar som laget tagit. 9 september var laget kvalat och efter det har laget tävlat vidare för att upprätthålla lagkänslan och självklart ha kul tillsammans.

I laget ingår Kjell Pettersson med Jack Russelln Phoebe, Camilla Brundin med borderterrierpojkarna Kebban och Dyssen samt Tina Eresjö Köster med Sheltien Naya.

Kjell och Tina tävlar för Österåkers Brukshundklubb och Camilla tävlar för Örebro Brukshundklubb.

Visst är de söta i sina rosa tröjor!!!
GoForItLaget Go For It har kört i två säsonger tror jag men Kjell och Phoebe har bara varit med under senaste säsongen där kvalperioden går ut 30 april men i helgen har sista lagtävlingen varit. Egentligen slutar detta kval med SM i Falkenberg helgen innan midsommar. Hur det än går så har det varit ett underbart kvalår och man vet aldrig hur det går. Vi håller tummarna redan nu för bra prestationer på SM!

Laget har också haft en kul Agrillitytävling endast för lagmedlemmar. Då var alla som tävlar i något av Camillas lag inbjudna. Alla lagen tävlade mot varandra och det lilla härliga smallaget VANN över både mediumlaget och largelaget… så är det att vara små men naggande goda!!!

Det känns jättebra och vi ser fram emot att fortsätta tävla i detta lag tillsammans med dessa lagkamrater!

Inte bara tävling…
PhoebeNayaYA KjelloNaya

Naya Eresjö Köster var med oss på detta äventyr. Ni som följt oss på Facebook vet att Naya var lite svårövertalad när det kom till att tävla. Men i övrigt njöt hon i fulla drag.

Vi hinner faktiskt med att umgås och ha trevligt på kvällarna då vi är ute och tävlar. Även om alla går och lägger sig tidigt så hinner vi både äta gott och hitta på lite tokigheter!

Denna gång bodde vi på ett mysigt ställe vi bott på tidigare som heter Odensvi.

odensvi

Charlotte och Åsa valde att också bo på samma stället som oss. Man kan säga att rasen Berger des Pyrénées var överrepresenterad i Odensvi denna helg… sex stycken hundar av den rasen bodde där tillsammans med Phoebe och Naya.

YAOdensvi

Charlotte hade bakat skink- och brocollipaj som var helt underbart god. Till det åt vi en härlig sallad. Mycket mysigt.

smaskensOdensvi

Åsa hade efterrätt med sig… helt färska delicatosmaskens som det bara var att mumsa i sig.

Analys av loppen
En agilitykväll värd namnet innehåller en hel del analys av olika lopp. Lördagskvällens analys slutade med att Charlotte ville få ordning på sina armar. Hur gör man det då? Se filmen och fundera på om detta är ett bra sätt… eller…

Nå vad tycktes???

Övningskörd
Det saknades två pinnar för laget Övningskörd. Det är Mackans lag och de hade stora förhoppningar inför helgen. Visst tog de två pinnar men tyvärr två hoppinnar. En av pinnarna borde ha varit en agilitypinne för att de skulle ha kvalat. Så tyvärr får ni inte se underbara Mackan tävla på SM. Han kommer att vara med och heja på sina systrar i sin flock för Phoebe, Lifa och Lilla Vieux är ju kvalade.

Ny modern och annorlunda handling
Stackars Tomas och Sibbie hade otur. Tomas snubblade och gjorde en flygplansliknade färd mot en tunnel som Sibbie inte skulle ta… och blev diskad. Jag vet inte om vi är dåliga vänner men vi har skrattat så otroligt mycket åt detta för det såg så kul ut. Förlåt Tomas… vi gillar dig ändå!!! Titta på detta…

Mackan fortsätter i sitt lag!
Vi har funderat och grubblat hur vi ska göra men efter Tomas fina uppvisning kände Kjell att han och Mackan ville vara kvar i laget och försöka kvala till nästa års SM.

Fina banor
Domarkollegorna Emma Berg och Lars Sassner hade ritat jättefina lagbanor som jag fick äran att hjälpa till att döma på lördagen. Det var perfekt svårighetsgrader på banorna men visst kan det vara lurigt att komma i mål med tre ekipage ändå! Det är så mycket nerver och vilja att lyckas. Det är lätt att hamna i fällan att jag tycker jag förstör för mina lagkompisar om jag diskar mig.

Stort tack till Kumla BK
Kumla BK har ett duktigt gäng som arrangerar tävlingar på ett mycket bra sätt. Stort tack till er alla!

Lifa och Lilla Vieux
Vad gjorde våra tjejer i helgen kan man fråga sig? Jo de var med men tävlade inte. PonnyExpressen är redan kvalade och Lovisa passade på att skriva högskoleprovet. Vi hoppas att det gått bra för Lovisa på provet!
Tjejerna gick långpromenader, åt tuggben och småpratade med varandra. Mackan påstod att de fyra tjejerna i bilen pratade så mycket så han fick skavsår i öronen. Hörselkåpor eller öronproppar funderar Mackan på att köpa… eller BÅDE OCK…

3 comments for “Helgens lagtävlingar gav 6 SM-pinnar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.