Grattis fina Mackan

Idag fyller SE UCH, SE V06 Light My Fire Malko – Mackan 10 år! Ett riktigt varmt grattis till vår specielle och fina kille! Det innebär också att vi har varit ägare till rasen i snart 10 år. 

Allt började för lite mer än 10 år sedan då vi var till Kennel Light My Fire och träffade Åsa Thunqvist och hennes två face raser Alma och Lova som var mor och dotter. Alma var dräktig och skulle föda sina valpar i augusti. Alma och Lova var de enda face raser som fanns i Sverige 2004.

Underbara hundar
Både Alma och Lova ville sitta nära och bli kliade hela tiden vi var där… Alma lekte med sin blåa boll och båda hundarna var helt förtjusande.

Den 7 augusti 2004 föddes en valpkull med fyra tikar och en hane. Jag vill passa på att säga stort grattis till syskonen Patzy, Celine, Meija och Magali!

Vi har firat vårt 10:e år som ägare av Berger des Pyrénées med att köpa vår 5:e hund från kennel Light My Fire. Tänk att jag är så nöjd och glad i mina fina hundar!!!

Liten och ovanlig ras
Att äga individer av en ovanlig ras är alltid intressant. Tyvärr har rasen fått lite oförtjänt dåligt rykte kan jag tycka. Många anser hundar av rasen är stressiga och har en massa rädslor. Många är de som har åsikter om rasen… en del av dem kanske inte ens har träffat någon hund. Det är också tveksamt om man kan säga att man vet hur rasen är bara för att man äger en individ. Många anser sig vara experter på rasen…

Det är helt fantastiskt att ha ett gäng Berger des Pyrénées à face rase. Jag är så glad och tacksam för var och en av dem. Jag är säker på att jag inte köpt min sista hund av Åsa Thunqvist/Light My Fire!!!

Här kommer lite bilder på finaste födelsedagshunden Mackan:

Mackan 5 veckor
Så här såg Mackan 5 veckor ut då jag åkte och hälsade på hos Åsa. Söta lilla nallebjörnen.
macoms

Bilden nedan visar Mackan 9 veckor gammal.
9veckor-006YA

Mackan är en vinterhund. Han gillar snö och kyla. Här är en bild på Mackan i sitt rätta element. Mackan är cirka 3-4 år på bilden!
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Mackan och hans älskade agility!!!
IMG_3370

Mackan myser i skogen…
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANu hoppas vi att vi får ytterligare många fina år tillsammans med Mackan!

Grattis min fina kille som heter Mackan! <3

 

1 comment for “Grattis fina Mackan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.