Dubbel valpträning

Hjäp vad kul det är att träna TVÅ valpar SAMTIDIGT!

På valpkursen jag går för Malin Elfström visade hon hur man tränar sin vuxna hund och valpen samtidigt! Det såg så kul ut att jag tänkte prova med mina valpar…

Igår innan middagen var det valpträningspass som alltid då husse tar storvovvarna på kvällsrundan. (Va??? säger Phoebe, jag trodde jag tillhörde småvovvegänget och slapp promenad… 🙁 )
bild
Två små rara och änglalika valpar… hur snälla och rara som helst… men skenet bedrar ibland…

Korta moment – mycket belöning
Först tränade jag lite ligg och sitt samtidigt med båda. Därefter ligg kvar för den ena medan jag kampar med den andra… Med Leyla 12 veckor får jag mata godis oftare så hon ska lyckas… När det är Leylas tur att kampa ligger Råsa och får belöning för det!

Nosduttar
Den tredje delen i vår träning är nosdutt… Leyla får belöning för en-dutt medan Råsa ska dubbeldutta detta pass… Varannan gång duttar de…

Egentid med Råsa
Eftersom Kjell har tränat tidigare på dagen med valparna så får Leyla ett litet tuggben och förpassas utanför träningsområdet och Råsa och jag fortsätter med lite egna övningar!

Den ena träningen vi gjorde var att hon ska gå runt och in mellan mina ben och sätta sig. Den andra delen är att hon ska hoppa upp i mitt knä/famn!

Sammanfattning om dagens träning
När Leyla inte vet vad hon ska göra så skäller hon… När Råsa inte vet vad hon ska göra hoppar hon upp och försöker bita mig i näsan… Sötnosen Råsa…

Utvecklande
Detta utvecklar mig verkligen som hundtränare! Det känns så kul och stimulerande!!!

Valpkurs – Råsa agilityutbildning
Jag är lite sugen på att köra en valpkurs i mitt lilla företag… Skulle kunna tänka mig både på distans och en annan med fysiska möten… undrar om någon skulle vara intresserad. Det finns mycket som en blivande agilityvalp behöver kunna.

Dubbelvalp är superkul
Jag hade en del farhågor när det gällde träning av två valpar men tänkte att det löser vi för vi är två om att ha valp! Men det går ju jättebra att själv träna två små sötnosar!

Längtar redan till kvällens träningspass!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.