Börjat döma

Ikväll hade vi ridhusträning och första lilla tävlingen som jag dömde. Det var inte många startande men det känns jättekul att i alla fall vara på gång.

 

 

 

 

Banan har ganska många fällor vilket innebär att det är en klass-3-bana. Men det var inte någon svår bana faktiskt. Men tillräckligt lurigt för att flera vovvar sprang upp på balansen istället för hoppade hinder. Någon hund valde tunnelingång istället för uppfart på balansbommen.

Slalom känns bra att döma oavsett vilken hund det är. Denna bana gjorde att nära nog alla förare gick på motsatt sida av slalom så jag fick fri syn där jag var. Kontaktfälten fungerade bra att se. Alla förare valde att gå på motsatt sida av där jag var. Därför var det lätt att se kontaktfälten, både uppfart och nedfart. Jag kände mig osäker på en hunds nedfart. Eftersom jag inte var säker så friade jag hellre än fällde. Precis som Pinge sagt att man ska göra. En lurig sak som hände och som tvingade mig att tänka till var när en hund hoppade ned från balansen… (före nedfartsdelen) det blev alltså vägran och hunden skulle ta om balansbommen.

Vi har flera inofficiella tävlingar vi ska döma. Vi har fått ganska många förfrågningar om officiella tävlingar också. Många fler förfrågningar redan nu då vi inte är auktoriserade domare än vad jag trodde vi skulle få redan nu…

Jag har gjort en flik som heter AgilityDOMARE. Där kan alla som är intresserade se vilka inofficiella tävlingar vi ska döma och vilka vi sagt preliminärt ja till OM vi klarar praktiska provet. Här kommer jag också att lägga ut banorna som vi ritat vart efter uppdragen är genomförda.

Nu är det söndagskväll, jag är trött. Det har varit en lugn och trevlig helg med tid att hälsa på kompisar samt kramas med vovvar och ha sovmorgon… sånt är mysigt. Dessutom hade jag visst namnsdag i går… då fick jag frukost på sängen och det tyckte vovvarna var såååå mysigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.