Lag i Smålandsstenar!

Vi har varit i Smålandsstenar i helgen och jag har dömt agility.

Kjell gjorde debut med Phoebe efter skadan han ådrog sig veckan innan SM… i juni alltså. Det har varit en lång väg tillbaka. Men nu hoppas vi att det bara ska bli bättre och bättre. Vårt largelag skulle inte tävla, därför fick jag frågan om jag kunde döma largelag och delar av medium. Jag fick i uppdrag att rita hoppbanorna till large och medium.

Råsafunkisland 😉
Alla funktionärerna – som gjorde ett jättebra jobb för övrigt – hade fina rosa västar på sig. Vi kom in i hallen och det bara vimlade av rosa människor där inne!
Fler personer som vi faktiskt kände sen innan var där också!
IMG_3388.JPG

HoppLag A
Här är första hopplagbanan för large. Detta blev sen b-banan för medium. Till small byggdes den om. Som du ser så står slalom lite fel på bilden. Jag har försökt rita in ungefär vart det stod i verkligheten. Jag tror hinder 11 också var placerat lite annorlunda. Starten innebar vissa problem för en del förare och en del hundar hoppade hinder två från fel håll. Det fanns några olika varianter som fungerade bra i början. En svårighet var slalom… inte ingången utan Utgången. Flera hundar gick ur slalom innan sista pinnen och hann in i tunneln innan föraren hann få kontakt med sin hund. Några såg nog inte ens att deras hund gick ur slalom. Klurigheten från hinder 12-16 klarade många. Där var det intressant att se hur många olika varianter man kunde göra och ändå få det att fungera bra.
IMG_3418.JPG

HoppLag B
Hopp-B för large och A-banan för medium var enklare. Den blev inte helt som på ritningen men jag har försökt skissat på ändringarna för hand. IMG_3417.JPG Phoebes lag Tyvärr blev det inga pinnar för laget. Glädjande var att Kjell faktiskt kunde springa med Phoebe. Detta var första officiella loppet för Kjells del sen helgen innan SM (juni). Två pinnar kvar Båda våra lag har två valfria pinnar kvar till SM-kval!
IMG_3417.JPG

Agilityhälsningar Yvonne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.