Konfliktåtgärder

Den stora händelsen idag var att Kommunal varslade om blockad och strejk främst för personer som jobbar inom kommuner och landsting. 100 kommuner och landsting berörs.

Vad handlar detta om? Jo arbetsgivarna anser att löneökningen ska vara procentpåslag. Det kan låta rättvist men det innebär att människor med låg lön halkar efter allt mer år från år. Det är inte rättvist. Vi vet att kvinnors löner är lägre och det går inte att komma ifatt med procentpåslag. Därför föreslår Kommunal att de anställda ska få 1740 kronor på tre år. Alltså kronpåslag som ger procentuellt mer för de som tjänar mindre.

SKL som är Kommunals motpart i detta anser att budet ska ligga på 6,8 % men både Kommunal och LO är överens om att för personer som tjänar under 25 000 kronor ska det vara kronpåslag istället.

Mer information om detta hittar du på Kommunals hemsida.

Kommunal och hela LO-kollektivet är överens om detta. Jag vet att Kommunal kommer att göra det som krävs för att arbetsgivarna ska komma på bättre tankar. Kampen mot lönegapet mellan kvinnor och män måste vi helt enklet motverka.

För oss som jobbar på Kommunals förbundskontor handlar det nu om att vara beredda på de arbetsuppgifter som behöver göras då det varslats om konfliktåtgärder.

Tillsammans är vi starka!!!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.