Haninge klass 2 samt KM på ÖBK

Idag har jag dömt klass 2 i Haninge och på ÖBK var det KM på banor jag ritat.

Tidig morgon blev det idag också och jag var lite trött eftersom vi hade gäster igår och passade på att fira Kjells födelsedag. Mysigt värre var det!!!

Haninge klass 2
Vi börjar med agilityklassen som inte var alltför svår. Det var en mycket snabb bana faktiskt och det i sig bjöd på vissa svårigheter.
IMG_2543.PNG
Första hoppbanan var lite lurig med två pushar. Det gällde att inte bli kvar i tidigare sekvensen utan vara beredd att pusha. Slalomingången var lurig men många hundar gjorde otroligt fina ingångar.
IMG_2544.PNG
Sista hoppbanan för dagen var en ganska flytig bana med ett lurigt slut. Det fanns några ställen där det gick att variera handling. Exempelvis hinder 12 kunde man välja att svänga hunden nedåt men fick då en något svårare slalomingång. Den vägen var kortast… men om den var snabbare är nog tveksamt. Troligen gick den längre vägen att svänga uppåt och in i slalom fortare…
Hur man skulle genomföra slutet på denna bana berodde mycket på om hunden behövde stöd i slalom eller om man kunde lämna hunden i slalom. Hinder nummer 17 var inte så svårt egentligen eftersom hunden automatiskt hamnande på rätt sida då de hoppade långhoppet.
IMG_2545.PNG

KM på Österåkers BK
Jag hade ritat banorna till vårt KM. Direktivet var att banorna skulle gå att numrera på två sätt… ett för klass 2 och ett för klass 3. Jag vet att man gjorde någon förändring i agilityklassen för den blev nog lite svår… Men att göra dubbel numrering på en bana är bland det lurigaste jag vet. Här får ni se hur banorna såg ut. Svarta rutor är klass 2 och vita rutor är klass 3.
IMG_2546.PNG

Stor nyhet!
Det som var speciellt med denna dag var att Kjell har sprungit fyra lopp idag efter sin skada som inträffade i juni, veckan innan SM. Det har tagit tid men trots att han inte vågade springa på lyckades han placera sig på andra plats i large på KM. Phoebe som fick springa med Tina och Malin blev klubbmästare i Small… 11 år gammal… inte illa!

10687124_10152752423479288_4229882933156956012_n

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.