Andra domaruppdraget!

Tisdagskvällen disponerades i ett fint ridhus någonstans söder om stan. Sundby ridhus hette det.
Jag hade ritat tre hoppbanor och jag var riktigt nöjd med dem. Öppenklassbanor motsvarar klass 2 och det kändes som klass 2-banor!
Jag fick coaching av Marianne Fernström som var arrangör för tävlingen och lånat in mig!
Det var främst två saker vi resonerade om och där jag behöver bli mer noga och enligt reglerna. Först och främst de förbaskade snurrarna!!! Vad är hoppavstånd för en liten liten vovve? Jag har en mycket bättre bild av det idag och det känns bra!
Slalom gick bra förutom en vovve som borde ha fått fel eftersom den skar den tänkta linjen vid pinnen… Nu vet jag också det! Allt detta visste jag så klart innan men teori och praktik är två olika saker!
En osäkerhet vid tunnelingång där jag visade 5 fel istället för vägran men det rättade jag till!
Kontakt förare/hund och förare/hinder tror jag faktiskt att jag såg alla… I alla fall dömde jag 5 fel på alla jag såg.
I övrigt var det jätteduktiga förare och hundar som tävlade! En liten Berger som jag träffat tidigare blev glad att se mig och sprang fram och hälsade på mig… Svårt att titta bort och låtsas inte känna igen den lilla vovven…
Undrar om jag någonsin kommer att kunna döma Jonna… Hon är nog FÖR kär i mig för att kunna låta bli det… Hör du Charlotte – vi måste träna detta!!!
Hur banorna var att döma… Jo det kändes bra. Arrangören hade önskat raka tunnlar pga fastsättningen! Jag märkte att det på något ställe var lite snålt om tid att hinna springa upp och se tumnelingången. Överlag nöjd!!!

4 comments for “Andra domaruppdraget!

 1. 2 mars, 2011 at 08:55

  Åh, vilka roliga banor det ser ut att vara! Speciellt den i mitten ser kul ut :o) Synd att man inte var där och kunde köra. Men får bygga upp dem i vår när Eowyn är fit for fight igen!
  Kul att du känner att du utvecklas i domarrollen, kommer bli kanon :o)

  Kram

  • 2 mars, 2011 at 09:04

   Tack för dina tankar kring banorna. Det var ju bara small och medium som körde så jag skulle också vilja köra dem med Lifa!!! Vi får helt enkelt bygga dem…

 2. Tina
  2 mars, 2011 at 10:00

  Ååå va kul, du är så duktig Yvonne!!!
  Japp, dessa tar vi i vår vid ett träningstillfälle :o)
  Kramkram

 3. 7 mars, 2011 at 14:28

  va roligt 😀

  vi ses i åkersberga 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *